En personlig invitation

I Sevel, Herrup og Trandum sogne nær Holstebro inviterede kirkerne for første gang forældre og dåbsbørn til dåbsjubilæum i 2017. Invitationen kom dog ikke bare ind som en mail i indbakken hos de 60 inviterede børn og deres forældre. Menighedsrådet valgte i stedet at sende et menighedsrådsmedlem ud og ringe på døren hos alle inviterede. For menighedsrådet var målet, at alle skulle modtage invitationen personligt. Og selvom ikke alle var hjemme, var det en god beslutning at give invitationen direkte i hånden, fortæller Else Hjorth, formanden for menighedsrådet i Sevel Sogn. Hun kørte selv rundt, og det fungerede godt:

- Det var en fin oplevelse, selvom invitationen mange steder bare kom i postkassen. For nogle steder mødte jeg forældrene, og de tog pænt imod, selvom de var nok lidt overraskede over invitationen, fordi vi aldrig før har haft et dåbsjubilæum, fortæller Else Hjort.

Sognene planlægger at holde dåbsjubilæum igen i 2018, og Else Hjort er klar til igen at hoppe på cyklen og køre ud med invitationer i Sevel sogn. Det er nemlig en væsentlig opgave at få børnene involveret i livet i kirken, mener hun:

- Hvis ikke børn bliver oplært i kristendommen, så mister de kontakten med kirken. For selvom de bliver døbt, skal der også være nogen til at fortælle dem om den kristne børnelæredom. Derfor er det vigtigt, at både børn og forældrene får kontakt med kirken.

Gratis sangbog

Det er gratis at deltage i babysalmesang i Frederikværk Kirke. Alle børn får sangbogen: ”Godmorgen & Godnat. Salmer for de mindste”, og forældrenes opfordres til at synge med deres børn.

Frivillig babysalmesanger

I Frederiksværk-Vinderød Sogn arrangerer menighedsrådsmedlemmet Sigrid Duus babysalmesang. Det startede hun med på opfordring fra præsten, der vidste, at Sigrid Duus er lærer og nok så vigtigt – at Sigrid Duus kunne synge.

Sigrid Duus tog imod opfordringen og meldte sig til et kursus i babysalmesang ved Løgumkloster Kirkemusikskole. Hun var det eneste menighedsrådsmedlem på kurset. De andre deltagere var præster, organister og kirke- og kulturmedarbejdere. For hende giver det dog god mening at varetage kirkens babysalmesangshold. Med en baggrund som lærer og talepædagog, hvor hun har arbejdet med børn og musik, føler hun sig meget kompetent til opgaven, og det er vigtigt:

- Man kan ikke sætte en hvilken som helst frivillig til at stå for babysalmesang. Det skal være en, som har nogle pædagogiske erfaringer og musikalsk snilde. Derudover skal det være en, der kan møde forældrene med næstekærlighed. Sidst, men ikke mindst, skal den frivillige sprede glæde med babysalmesangen og give forældre og babyer en stjernestund i kirken, siger Sigrid Duus.